Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цифрова доступність визначена пріоритетним напрямом у сфері цифровізації столиці

18 квітня 2024 року, 11:11

Цифрова доступність визначена пріоритетним напрямом у сфері цифровізації столиці. Про це повідомив під час проєктного семінару «Впровадження безбар’єрності та доступності у м. Києві: перспективи та виклики на друге півріччя 2024 року» заступник начальника Департаменту управління проєктами КП «ГІОЦ» Роман Деркач.

Він зазначив, що Київ, як і багато інших українських міст, прагне стати більш безбар’єрним для кожної людини. Одним із ключових інструментів на цьому шляху стане карта доступності – онлайн-ресурс, що надаватиме відповідну інформацію про різні об’єкти інфраструктури, зокрема соціальні. Там також можна буде оцінити та почитати відгуки про ці обʼєкти, відфільтрувати місця залежно від потреб людей з інвалідністю. Наразі карта доступності Києва перебуває у стадії наповнення та скоро буде переведена в режим бета-тестування.

Ще одне рішення – мапа ментального здоровʼя, що дає змогу візуалізувати інформацію про доступність ресурсів і послуг клінік, психотерапевтів, груп підтримки, аптек та інших установ, що надають допомогу у збереженні ментального здоров’я.

Крім того, фахівці працюють над дизайном головного екрана застосунку Київ Цифровий із функціями доступності та контрастності, необхідних розмірів шрифтів для людей із порушеннями зору. У планах на 2024 рік також застосування VoiceOver на оновлених сервісах та екранах мобільного застосунку.

Роман Деркач додав, що триває робота над «Електронним кабінетом Захисника», що працює за принципом «єдиного вікна». Тобто через нього можна буде взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій. Наразі фахівці оцифровують близько 145 послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]