Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про тимчасову спеціальну комісію ВР по Києву: Все робиться для створення картинки, за якою немає суті, а є спроба дискредитувати міську владу

23 квітня 2024 року, 17:54

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував у своєму Telegram-каналі роботу створеної Верховною Радою тимчасової спеціальної комісії по Києву. На її друге засідання сьогодні пішли профільні заступники міського голови.

«На перше засідання сходив, побачив, як усе відбувається, – без конструктиву і задля шоу. Витрачати час на такі посиденьки не бачу сенсу. Створена Верховною Радою тимчасова спеціальна комісія по Києву, насправді, не намагається фахово розібратися в питаннях, які треба допомагати вирішувати столиці. Ми надаємо максимум інформації, профільні спеціалісти пояснюють проблемні моменти. Столична влада неодноразово зверталася до парламенту ухвалити необхідні закони, проєкти яких роками лежать у парламенті і від яких залежить, зокрема, життєдіяльність столиці. Але комісії це нецікаво. Так звані експерти, яких вона залучає, – нефахові блогери і шоумени не першого ґатунку. Тобто все робиться для створення картинки, за якою немає суті, а є спроба дискредитувати міську владу. Дезорганізувати процеси управління столицею, процеси життєзабезпечення Києва», – наголосив Віталій Кличко.

Він зауважив, що це дуже небезпечна тенденція. У той час, коли Київ виконує функції столиці, допомагає Захисникам, забезпечує всі необхідні сервіси мешканцям, приймає переселенців. Коли місто відновлює пошкоджену ворожими обстрілами інфраструктуру та житлові будинки.

«Сьогодні, коли така складна ситуація на фронті, коли ворог розносить наші мирні міста, знищує інфраструктуру, потрібна як ніколи єдність усіх. Влади на всіх рівнях, суспільства, наших Захисників, наших партнерів, які допомагають. А не влаштовувати дешеві політичні шоу. Це не наближає Україну до Перемоги, це не підтримує дух єдності її народу. Сьогодні на засідання комісії пішли профільні заступники міського голови. Якщо в членів комісії та експертів є професійні питання, – вони отримають кваліфіковані відповіді. Якщо знову все зведеться до лірики – це ще одне свідчення політичної мети створення комісії. І того, що Київ з 2019 року різними способами та жанрами намагаються позбавити місцевого самоврядування. І останнє. Де була ваша комісія в кінці лютого-березня 2022 року? Коли Київ організовував оборону міста, життєзабезпечення мешканців, які в ньому залишалися, лікував поранених, допомагав вивозити людей з окупованих передмість?» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]